Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dimarts, 24 de març del 2015

Ús òptim d'antihipertensius per la HTA no severa de l'embaràs (GRADE)

Resultat d'imatges de embarazo y hta

La hipertensió arterial (HTA) en l'embaràs s'associa amb riscos per a la mare i el fetus. Diversos autors coincideixen a tractar amb medicaments a les gestants amb hipertensió severa persistent durant l'embaràs, però no hi ha acord en si les hi ha de medicar en cas d'hipertensió no severa (< 160 / 110 mmHg). 

El balanç entre els beneficis (riscos evitats) i els riscos afegits per a la mare i el fill amb un control estricte de la pressió sanguínia (que persegueix una PAD de 85 mmHg) enfront d'un control menys estricte (que persegueix una PAD de 100 mmHg) no és clar a dia d'avui. 

Alguns assajos clínics de moderada a baixa validesa, per la seva petita grandària de mostra, suggereixen que el control estricte s'associa amb un benefici per a la mare (menys casos d'HTA severa i hospitalització), però amb un major risc per al fetus (creixement i benestar). Els nadons de les dones amb control estricte poden ser més petits de l'esperat i poden sofrir més problemes de salut, sobretot poc després del naixement, doncs la baixada estricta de la PAD pot originar una disminució de la perfusión placentària, i ocasionar un creixement fetal pobre i/o trastorns metabòlics, amb el consegüent perjudici fetal.




Acaba de publicar-se l´Estudio CHIPS l'Estudi CHIPS per orientar la presa de decisions sobre l'òptim ús d'antihipertensiu per la HTA no severa de l'embaràs.

Donat l'interès del tema, Manuel Martínez Castany[1] ha fet una avaluació GRADE d'aquest estudi, el resultat del qual hem posat a la disposició dels lectors en evalmed.es,, pestanya FORMACIÓ, encara que es pot veure directament en:


 http://evalmedicamento.weebly.com/formacioacuten/control-menos-estricto-frente-a-control-estricto-de-la-hipertension-no-severa-lt-160110-mmhg-sin-proteinuria-en-el-embarazo-manuel-martinez-castano

[1] Manuel Martínez Castaño. Médico de Familia. Centro de Salud Zona Norte, Cáceres