Aquest 11 de maig s’ha presentat la guia Recomanacions per a l’alimentació en la primera infància (de 0 a 3 anys), elaborada pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i l’Agència de Salut Pública de Catalunya.
Les recomanacions es recullen en dos documents amb moltes novetats interessants:
2.- El segon, Acompanyar els àpats dels infants, (publicat en febrer de 2016) inclou consells per a menjadors escolars i per a les famílies amb nens de qualsevol edat.
Com a novetats les nostres pediatres destaquen:
- No hi ha edats d’introducció de nous aliments (es poden donar tots a partir dels 6 – 7 mesos).
- S’ha d’augmentar el consum de verdures i fruites (prioritzar el consum d’aliments d’origen vegetal).
- S’ha de reduir el consum de proteïna A UN ÀPAT/DIA i a menys quantitat. La proteïna la trobem a llegums, carn, peix, ous i làctics.
- Cal reduir el consum d’aliments processats.
- L’OMS també recomana que tots els cereals siguin integrals (pa, arròs, pasta…).
- Es recomana que els propis infants decideixin la quantitat que volen menjar, però som els adults els responsables d’oferir menjar sa, com cuinar-lo i quan menjar-lo.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada