Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dimecres, 6 de juliol del 2016

El metge es autoritat fins i tot quan està fora del centre sanitari!

Resultat d'imatges de RESOLUCION JUDICIAL 

El jutjat penal número 10 de València ha fet un precedent amb una decisió judicial que converteix al metge en autoritat fins i tot quan està fora del centre sanitari, cosa que no ocorria fins ara. Una resolució que s'ha arribat per un conflicte d'agressions a un facultatiu fora del centre de salut i, malgrat això, el jutge ha entès que es tractava d'un cas d'atentat contra l'autoritat.

En la sentència s'assenyala el següent: "....Para l'existència del delicte d'atemptat, cal que el subjecte passiu de l'acció típica sigui funcionari públic, autoritat o agent de la mateixa; que tals subjectes es trobin en l'exercici de les seves funcions, o tenir la seva motivació la conducta de tal exercici. Rang que li atorga a l'agredit ser personal de l'Agència Valenciana de Salut...." A més, es cita al Tribunal Suprem, que ha sentat jurisprudència: "....Se presumeix si el subjecte actiu coneix el caràcter públic de la víctima... " Així, la sentència remarca: "....Es evident que l'agressió era origen de la condició del metge de l'Agència Valenciana de Salut..."

El metge en qüestió va sofrir una agressió per part del pare d'una menor d'11 anys que havia mort a causa d'un xoc sèptic i peritonitis aguda, i que aquest havia tractat al centre de salut on treballava. La sentència reconeix que l'home tenia un trastorn depressiu major, amb estrès postraumàtic, però també que hi havia premeditació en l'agressió. Aquesta va ocórrer en els jutjats de Requena, quan s'anava a jutjar la presumpta negligència del facultatiu, que va resultar no existir. 
Finalment, l'acusat ha estat condemnat a una pena d'un mes i 15 dies de presó, una multa de 100 euros per les lesions, 990 euros d'indemnització per danys i 700 per les seqüeles.

Resultat d'imatges de DOCUMENT