Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dimecres, 5 de novembre del 2008

Artrosi: estudi que posa de manifest la discordància entre la presència de símptomes al genoll amb les troballes radiològiques

L'artrosi és un dels trastorns articulars més freqüents i, al seu torn, el genoll és una de les localitzacions més freqüents d'aquesta malaltia.
La radiografia és l'exploració complementària més utilitzada en els pacients amb dolor crònic del genoll.


Tanmateix, ja que la lesió fonamental de l'artrosi és al cartílag articular, que es tracta d'una estructura radiotransparent, la normalitat de la radiografia no exclou l'existència de la lesió.

En aquest estudi es posa de manifest la discordància entre la presència de símptomes al genoll amb les troballes radiològiques d'AR. Una part important d'aquestes discordàncies es deuen sens dubte que una part important dels casos de dolor al genoll es deuen a una causa diferent de l'AR, com per exemple trastorns meniscales o ligamentosos, condromalacia de la ròtula, dolors referits (del maluc, per exemple) o de problemes generals. Tanmateix, és interessant remarcar que la utilització de projeccions addicionals a l'AP augmenta la sensibilitat de la radiografia per detectar imatges suggestives d'artrosi.

L'escassa relació entre els símptomes de dolor al genoll i la presència de signes d'AR a la radiografia fa ressaltar la necessitat de valorar-la com una dada més de l'estudi integral del pacient amb dolor de genoll junt amb la clínica (dolor en caminar molta estona i amb activitats com asseure's i aixecar-se i pujar escales, millora del mateix amb el repòs, inestabilitat) i l'exploració física.

Més informació:
Font: AP al dia