Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

dimecres, 11 de març de 2009

Progranulina: Test sanguini predictor de la demènciaFont: AP al dia.

Investigadors de l'Institut de Biotecnologia de Flandes i de la Universitat d'Antwerp, a Bèlgica, han descobert que la presència del factor de creixement progranulina pot ser un predictor de demència frontotemporal.La progranulina té un paper molt important en la supervivència de les cèl lules cerebrals.
Les persones que tenen una producció menor d'aquest factor de creixement tenen més risc de patir-la.

La intervenció precoç és molt important, per això, els investigadors estan buscant una prova que sigui capaç de mesurar la quantitat de progranulina en la sang i així predir el risc de cada persona.
Després de la malaltia d'Alzheimer, la demència frontotemporal és la causa més comuna de demència en menors de 65 anys.
La patologia comença quan gran nombre de neurones comencen a morir.
El lòbul frontal constitueix prop del 30 per cent del cervell i, juntament amb altres àrees, és l'encarregat de moltes funcions cognitives, com la regulació del comportament, el moviment, l'estat emocional o el llenguatge.
Gràcies a aquesta investigació s'ha desenvolupat un test que mesura la quantitat de progranulina en la sang.

El test permet determinar si un pacient ha vist incrementat el seu risc de demència molt abans que els símptomes comencin a aparèixer.

Els investigadors opinen que un test sanguini permetrà realitzar la prova de risc de demència a moltes més persones i que és molt més pràctic que els estudis genètics que es poden realitzar actualment.