Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

dilluns, 8 de març de 2010

Actualització al tractament de les OnicomicosiInformació del Boletín Terapéutico Andaluz (CADIME)
.

.
.
Les OM són freqüents, benignes i causants de problemes principalment estètics.
.

Idees claus
.
- És necessari establir el diagnòstic diferencial de l'OM i confirmar-ho mitjançant anàlisi i cultiu micológico.
.
- La confrontació de l'exàmen clínic amb el diagnòstic micológic resulta fonamental per decidir el tractament a aplicar.

- Els antifúngics tòpics, resulten especialment útils per a les OM distals i localitzades, sense afectació de la matriu, i per a les leuconiquies superficials.
.
- Representen una opció quan les ungles afectades són mínimes, i quan no es pot utilitzar el tractament sistèmic; i en associació a aquest, poden millorar l'eficàcia i escurçar la durada.
.
- Els antifúngics per via oral són d´utilitat davant tinea ungium, OM per fongs oportunistes i algunes candidiasis agressives que cursen amb destrucció de la làmina unguial (afectació profunda) i quan fracassen els tractaments tòpics. Considerant-se la terbinafina l'antifúngic sistèmic de referència.
.
- Els efectes adversos dels antifúngics sistèmics poden ser greus, mortals en ocasions i poden originar interaccions significatives amb un bon nombre de medicaments, per la qual cosa s'ha d'avaluar la relació benefici/ risc en cada cas.
.
Document
. . .