Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dijous, 17 de juny de 2010

Medicaments Genèrics, com resoldre els dubtes, la desorientació i confusió entre els professionals sanitaris.

Doctor, el medicament que m'ha donat no és el mateix que el que prenia!.

Avui en dia es continua proporcionant informació interessada en relació amb el concepte, qualitat o prescripció de fàrmacs genèrics.
Això produeix certa desorientació i confusió entre els professionals sanitaris que comporta que molts no confiïn en l'eficàcia i seguretat dels medicaments genèrics.

Paradoxalment, la realitat és que els països amb major consum de genèrics són aquells on hi ha una major inversió en investigació i desenvolupament de fàrmacs.

Així, la mitjana Europea de consum de genèrics se situa entorn del 42%, i superant àmpliament països com Alemanya o Gran Bretanya (Espanya és el penúltim lloc de l'Europa Occidental).
En EUA el 71,5% dels envasos dispensats són genèrics!.

Idees Claus
1.- Dos fàrmacs bioequivalents són iguals en COMPOSICIÓ en el principi actiu, tant des del punt de vista de la qualitat com de la quantitat, en EFICÀCIA i SEGURETAT demostrada en exigir la bioequivalència amb l'original i excloure la possibilitat que existeixin diferències clínicament rellevants, i en QUALITAT, doncs ambdós estan sotmesos a la mateixa normativa i control de qualitat, tant en la fabricació com en la comercialització.

2.- Dos fàrmacs bioequivalents poden tenir diferències en el PREU, el genèric sol ser de menor preu, o en els EXCIPIENTS però ja que s´ha demostrat la bioequivalència no afecten a l'eficàcia ni a la seguretat, i només tenen importància en casos d'al•lèrgia o intolerància, i podent produir-los tant els del genèric com els de l'original.

3.- Avui en dia, la bioequivalència entre dues especialitats farmacèutiques és un requisit indispensable en l'autorització de comercialització tant dels medicaments genèrics i les còpies com de les noves formulacions del fàrmac original.

4.- La qualitat dels medicaments genèrics no és qüestionable, ja que se sotmeten a la mateixa normativa i controls de qualitat dels principis actius i del procés de fabricació que els medicaments de referència.

Per tot ai xò us deixo dos excel·lents articles on ens resolen els dubtes que tenim en el "dia a dia" i en la consulta de primària.

1. - Les indicacions dels genèrics: Perquè apareixen al mercat nous generics que No tenen les indicacions del producte de referència? Pag. 6

2. - L'aparició freqüent de genèrics amb "marca de fantasia". Pag. 7

3. - La influència de les sals i els excipients (Exemple conegut de l´atorvastatina calcica vs magnésica) Pag. 8

Document


..
La sempre "famosa" frase del 20% de diferència!
Quan apareixen els genèrics, surt a la llum el " +/-20% " i es comença a interpretar de manera errònia i no bé intencionada, com una diferència del 20% de la quantitat total del principi actiu entre les dues especialitats, "el famós +/- 20% ".
.
Qui no ha sentit en converses informals, conferències o articles de premsa que els genèrics tenen menor quantitat de principi actiu?
¿i no ens preguntem perquè no hi ha articles científics que ho confirmin?

Veieu el per què!:
Document.