.
Avui en dia es continua proporcionant informació interessada en relació amb el concepte, qualitat o prescripció de fàrmacs genèrics.
Això produeix certa desorientació i confusió entre els professionals sanitaris que comporta que molts no confiïn en l'eficàcia i seguretat dels medicaments genèrics.
Paradoxalment, la realitat és que els països amb major consum de genèrics són aquells on hi ha una major inversió en investigació i desenvolupament de fàrmacs.
Així, la mitjana Europea de consum de genèrics se situa entorn del 42%, i superant àmpliament països com Alemanya o Gran Bretanya (Espanya és el penúltim lloc de l'Europa Occidental).
En EUA el 71,5% dels envasos dispensats són genèrics!.
Idees Claus
1.- Dos fàrmacs bioequivalents són iguals en COMPOSICIÓ en el principi actiu, tant des del punt de vista de la qualitat com de la quantitat, en EFICÀCIA i SEGURETAT demostrada en exigir la bioequivalència amb l'original i excloure la possibilitat que existeixin diferències clínicament rellevants, i en QUALITAT, doncs ambdós estan sotmesos a la mateixa normativa i control de qualitat, tant en la fabricació com en la comercialització.
2.- Dos fàrmacs bioequivalents poden tenir diferències en el PREU, el genèric sol ser de menor preu, o en els EXCIPIENTS però ja que s´ha demostrat la bioequivalència no afecten a l'eficàcia ni a la seguretat, i només tenen importància en casos d'al•lèrgia o intolerància, i podent produir-los tant els del genèric com els de l'original.
3.- Avui en dia, la bioequivalència entre dues especialitats farmacèutiques és un requisit indispensable en l'autorització de comercialització tant dels medicaments genèrics i les còpies com de les noves formulacions del fàrmac original.
4.- La qualitat dels medicaments genèrics no és qüestionable, ja que se sotmeten a la mateixa normativa i controls de qualitat dels principis actius i del procés de fabricació que els medicaments de referència.
Per tot ai xò us deixo dos excel·lents articles on ens resolen els dubtes que tenim en el "dia a dia" i en la consulta de primària.
1. - Les indicacions dels genèrics: Perquè apareixen al mercat nous generics que No tenen les indicacions del producte de referència? Pag. 6
2. - L'aparició freqüent de genèrics amb "marca de fantasia". Pag. 7
3. - La influència de les sals i els excipients (Exemple conegut de l´atorvastatina calcica vs magnésica) Pag. 8
..
La sempre "famosa" frase del 20% de diferència!
Quan apareixen els genèrics, surt a la llum el " +/-20% " i es comença a interpretar de manera errònia i no bé intencionada, com una diferència del 20% de la quantitat total del principi actiu entre les dues especialitats, "el famós +/- 20% ".
.
Qui no ha sentit en converses informals, conferències o articles de premsa que els genèrics tenen menor quantitat de principi actiu?
¿i no ens preguntem perquè no hi ha articles científics que ho confirmin?
Veieu el per què!:
Document
.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada