Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

dijous, 23 de desembre de 2010

Revisió Clínica: Maneig de queloides i cicatrius hipertrófiques


Qué podem fer amb els queloides i cicatrius hipertrófiques?
.
.
.
.
.
.

A l'American Family Physician hi ha una revisió clínica sobre queloides i cicatrius hipertrófiques per Gregory Juckett i Holly Hartman-Adams.
.
Idees clau
1.- Els queloides i les cicatrius hipertrófiques representen una resposta de curació exuberant que planteja un desafiament per als metges.

2.- Els pacients amb alt risc de queloides solen ser menors de 30 anys i tenen la pell més fosca.
.
3.- La pell de l'estèrnum, espatlles i membres superiors, els lòbuls de les orelles i galtes són més susceptibles a desenvolupar queloides i cicatrius hipertrófiques.
.
4.- El traumatisme d'alt risc inclou: cremades, perforació de l'orella, i qualsevol factor que faci un retard a la cicatrització de ferides.
.
5.- La formació de queloides sovint es pot prevenir si es tracta immediatament amb làmines d'elastòmer de silicona, cinta adhesiva per reduir la tensió de la pell o injeccions dorticosteroides.
6.- Una vegada establert, els queloides són difícils de tractar, amb una alta taxa de recurrència, independentment de la teràpia.
.
7.- L'evidència recolza les llàmines de silicona, vendatges de pressió i injeccions de corticosteroides com a tractament de primera línia.
.
8.- La crioterapia pot ser útil, però ha de reservar-se per a lesions més petites.
.
9.- L'extirpació quirúrgica dels queloides planteja un risc d'alta recurrència excepte els combinats amb una o diverses d'aquestes teràpies estàndard.
.
10.- Les opcions alternatives per a les cicatrius postquirúrgiques refractàries inclouen làser de colorant premut, radiació i, possiblement, la crema d'imiquimod.
.
11.- El verapamil intralesional, fluorouracil, la bleomicina, i injeccions d'interferón alfa- 2b semblen ser beneficiosos per al tractament de queloides establerts.
.
12.- Malgrat la popularitat de cremes a força d'herbes de venda lliure, l'evidència del seu ús és pobre, i té mínima evidència que la vitamina E sigui d´utilitat
.
Més informació: Revisió
.