Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

dijous, 28 d’abril de 2011

Semiologia i fisiopatologia de l´Angina de pit


El terme “angina de pit” deriva del llatí i significa “estrangulament al pit”.

Els pacients que pateixen angina de pit sovint expliquen una sensació d’asfixia, pressió o cremor al pit. Un episodi d’angina no és un atac cardíac (Infart de miocardi). A diferència d’un atac al cor, el múscul cardíac no pateix un dany permanent i el dolor generalment desapareix amb el repòs.

La malaltia arterial coronària (MAC) i les complicacions, angina de pit i infart de miocardi, són la principal causa de mort a Europa i Estats Units.

La causa més freqüent de MAC, és la arterioesclerosi que produeix un engruiximent de la paret interna de les artèries que reguen el cor. Aquesta afectació de la paret, denominada placa arterioscleròtica, està composta de colesterol, compostos greixosos, calci i la substància coagulant denominada fibrina.

Deixo una molt bona presentació de recordatori d´exploració clínica realitzat pel Dr. Juan Solorzano (Bloc serviodeurgenciapac)i una presentació gràfica en 3D sobre l'angina de pit i l'infart