Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

divendres, 10 de juny del 2011

Pioglitazona i càncer de bufeta: suspensió a França


L’Agència francesa de medicaments ha anunciat la suspensió de la pioglitazona (Actos, Competact), a causa dels casos notificats de càncer de bufeta en pacients tractats (Afssaps, 9 juny).

Després de la retirada de la rosiglitazona, la glitazona disponible a Espanya és la pioglitazona (Actos, Glustin, Competact, Glubrava, Tandemac) (Notícia setembre 2010).
En l’assaig PROactive, en pacients diabètics que havien presentat algun episodi cardiovascular (prevenció secundària), es va registrar un increment marginalment significatiu de la incidència de càncer de bufeta entre els tractats amb pioglitazona (0,5%) en comparació de placebo (0,2%) (Butll Groc 2007;20:13-16).


El setembre de 2010 l’FDA va informar que en revisaria les dades sobre aquest possible risc.

Una anàlisi intermèdia d’un estudi de seguiment d’una cohort de més de 190.000 pacients, dissenyat per avaluar si la pioglitazona s’associa a un augment del risc de càncer de bufeta, va mostrar que, tot i que l’associació no era estadísticament significativa, el risc de càncer de bufeta augmentava lleugerament amb la dosi i la durada del tractament, i l’augment de risc va ser significatiu entre els tractats amb pioglitazona durant més de 2 anys (Diabetes Care 2011;34:923-29).



Una anàlisi recent dels casos de càncer de bufeta en pacients tractats amb antidiabètics notificats a l’FDA també suggereix una associació entre pioglitazona i càncer de bufeta (Diabetes Care 2011;34:1).








Aquesta decisió motivarà una revisió per part de l’EMA

Article original





També et poden interessar: