Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dimecres, 17 d’agost del 2011

Síndrome de fatiga crònica o encefalitis miàlgica?

L'encefalomielitis miàlgica (EM), terme que en la literatura també es refereix com a síndrome de fatiga crònica (SFC), és una malaltia complexa que implica una profunda desregulació del sistema nerviós central i del sistema immune disfunció del metabolisme d'energia cel·lular i del transport d´ions i d'anomalies cardiovasculars.



L'etiqueta “síndrome de fatiga crònica” (SFC) ha persistit durant molts anys per falta de coneixement dels agents etiológics i del procés de la malaltia.




Recents investigacions i experiència clínica assenyalen fortament la inflamació generalitzada i neuropatología multisistémica, i és més apropiat i correcte d'utilitzar el terme “encefalomielitis miálgica” (EM) perquè indica una subjacent patofisiología.


La patofisiología subjacent produeix anomalies mesurables del funcionament físic i cognitiu i proporciona una base per comprendre la simptomatologia. És per això que el desenvolupament de Criteris de Consens Internacionals que incorporen el coneixement actual haurien d'avançar la comprensió de l'EM pels professionals de la salut i beneficiar, tant al metge i al pacient en l'entorn clínic, com els investigadors clínics.




Les guies d'aplicació clínica i investigacional promouen un òptim reconeixement de l'EM pels metges d'atenció primària i altres professionals de la salut, milloren la consistència del diagnòstic a nivell internacional de pacients adults i pediàtrics i faciliten una més clara identificació de pacients per a estudis investigacionales.


Es tracta d'un article acceptat que ha estat peer-reviewed i aprovat per ser publicat en la revista Journal of Internal Medicine, però que encara ha de ser sotmès a edició de còpia i a la prova de correcció.



Article original:
doi: 10.1111/j.1365- 2796.2011.02428.x  The Journal of Internal Medicine, Juliol 2011 (manuscrit acceptat el 15 de Juliol 2011 i publicat online el 20 de Juliol 2011)- Títol actual:
ME: Intl. Consensus Criteria.


Traducció de l´article.






També et poden interessar: