Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

dimecres, 19 d’abril de 2017

AINEs i risc cardiovascular: nocions bàsiques!Font: Medicadoo

Els AINE tradicionals sobre els quals es tenen dades són, potser els mes utilitzats: Diclofenac, Ibuprofè i Naproxè.

Naproxè, es conclou que és el que menor risc cardiovascular presenta encara que d'altra banda, dels tres analitzats és el que presenta major gastrolesivitat.


Ibuprofè, en aquesta cas es situa en una posició intermitja, si be igual que amb la gastrolesivitat, dosis moderades de menys de 1200mg/dia semblen més segures que dosis superiors.


Diclofenac, dels tres, és el que presenta un major risc, arribant a ser similar a la família dels coxibs. Igual que hem parlat de l'Ibuprofè, la dosi també és important, es conclou que el risc cardiovascular s'incrementa amb dosis superiors a 100 mg/dia.

I la resta d'antiinflamatoris? 


Doncs no són ni millors ni pitjors, nomes que no es tenen dades concloents, i per tant no podem descartar aquest potencial efecte advers:.

Concell: 

Dosis eficaces més baixes possibles i durant el menor temps possible!No te automediques...consulta siempre a tu médico o farmacéutico