Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dimecres, 22 de juny del 2011

Guía de Terapèutica Antimicrobiana del Area Aljarafe

El Sistema Nacional de Salud, SNS, ha incorporat al seu catàleg de Guies de Pràctica Clínica: Guiasalud, la 'Guia de Terapèutica Antimicrobiana de l'Àrea Aljarafe', on es recull, amb la intenció d'unificar actuacions comunes tant per a l'Atenció Primària com per a l'Hospitalària, una selecció de medicaments recomanats per al tractament etiològic de les malalties infeccioses més freqüents en la comunitat.

Les malalties infeccioses en pacients ambulatoris constitueixen el motiu de consulta freqüent en Atenció Primària i en urgències extrahospitalaries.

Aproximadament, un 70% dels pacients diagnosticats d'una malaltia infecciosa en Atenció Primària reben antibiòtics, sent amb freqüència tractaments inadequats. També s'ha documentat un alt percentatge d'inadequació (superior al 30%) en la prescripció d'antimicrobians en urgències i en les consultes externes hospitalàries.

Els usuaris dels Serveis de Salut estan sent exposats innecessàriament a riscos de reaccions adverses i a determinats microorganismes resistents als antibiòtics amb els quals han estat tractats, implicant greus conseqüències per a ells mateixos i per a la comunitat.





També et poden interessar: