Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dimarts, 21 de juny del 2011

Guia de Recomanacions per a l´Atenció dels Pacients Polimedicats

L'envelliment progressiu de la població és la causa de l'increment de les patologies cròniques i de les comorbilitats o pluripatologíes.

L'adaptació a aquesta cronicitat i a les seves conseqüències marcarà, sens dubte, el futur proper del sistema sanitari introduint nous reptes en l'àmbit assistencial, que van més enllà dels quals implicarien el simple sumatori de processos patològics.

Entre les conseqüències directes d'aquest entorn assistencial es troba un major consum de medicaments i una major freqüència de la polimedicació. Per tant, és necessari desenvolupar nous paradigmes assistencials per fer front a les situacions que ja es presenten actualment. 

L'estratègia que cal seguir requereix un enfocament de l'assistència des d'una perspectiva multidisciplinària, amb l'objectiu comú de millorar la salut i la qualitat de vida de les persones.

En aquesta línia, s'ha elaborat aquesta Guia, emmarcada al programa d'ús racional dels medicaments de 2010 (programa de millora de la qualitat en l'atenció als pacients crònics i polimedicats, aprovat pel Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut). 

Aquesta guia ofereix eines pràctiques als professionals per aconseguir una atenció millor en els elements clau de l'atenció als pacients polimedicats: la millora de les pràctiques de prescripció i la prevenció i la detecció dels problemes relacionats amb la medicació, amb les reaccions adverses als medicaments i amb l'adherència al tractament.



Resum pràctic de les prescripcions potencialment inadequades per a les persones majors (≥ 65 anys)








També et poden interessar: