Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dilluns, 20 de juny del 2011

Preguntes clíniques freqüents en la consulta diària sobre l´antiagregació


En la dècada dels anys 50 van aparèixer les primeres publicacions sobre els efectes de l'àcid acetilsalicílic sobre l'agregació de les plaquetes i els seus beneficis sobre l'arteriosclerosi. Des de llavors, l'antiagregació plaquetaria és un aspecte important en la prevenció i tractament de la malaltia vascular.

L'evidència disponible i les guies de pràctica clínica actuals indiquen les condicions específiques i els beneficis i riscos potencials per a cada intervenció.

Aquesta guia és una ajuda per al metge d'atenció primària en les seves intervencions davant l'arteriosclerosi i la malaltia vascular.

En cada situació s'exposa la millor evidència disponible, les opcions recomanades així com la dosificació i durada del tractament. Aquest format pregunta-resposta és àgil, ràpid de consultar i amb solucions concretes. En les consultes d'Atenció Primària, moltes vegades saturades i amb molt poca disponibilitat de temps, aquest tipus de format pot ser eficaç.

Finalment és important remarcar que la malaltia vascular està molt relacionada amb estils de vida. Les modificacions en els hàbits, de vegades difícils de complir, continuaran sent una intervenció prioritària.








ÍNDEX

1. A quins pacients es recomana antiagregar en prevenció primària d'esdeveniments cardiovasculars per obtenir un major benefici clínic del tractament?

2. Quines taules d'estimació del risc cardiovascular convé utilitzar?

3. Quin benefici clínic s'obté del tractament antiagregant en prevenció secundària de nous esdeveniments cardiovasculars?

4. Quan està indicada la doble antiagregació?

5. Davant quines intervencions quirúrgiques s'ha d'interrompre el tractament antiagregant? Durant quant temps?

6. Quan ha d'associar-se un inhibidor de la bomba de protons al tractament antiagregant per millorar la seva tolerància gàstrica?

7. Les indicacions de l'antiagregació en prevenció cardiovascular són cost efectives?

8. Quina dosi d'àcid acetilsalicílic és la més recomanable?

9. Millora la formulació galénica la tolerabilitat?


Recull d´articles relacionats amb l´antiagregació






També et poden interessar: