Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dimecres, 21 d’octubre del 2015

Revisant la medicació en l´ancià: Què necessito saber?


En el cas dels ancians, és necessari afegir a la llista de «fàrmacs de risc» altres que s'assenyalen amb menor freqüència, possiblement a causa que els seus efectes adversos tendeixen a confondre's amb els símptomes de la pròpia comorbilidad: benzodiazepines, antidepressius tricíclics, fàrmacs amb propietats anticolinèrgiques, antipsicòtics, antagonistes del calci i insulines.


Per facilitar la revisió de la medicació s'han dissenyat múltiples eines. En el nostre context, els criteris STOPP-START proposats per la Societat Europea de Geriatria són els més utilitzats per detectar prescripcions potencialment inadequades en persones majors de 65 anys. Inclouen 87 criteris de sobreutilizació de fàrmacs (STOPP o fàrmacs/ indicacions a evitar) i 34 criteris d'infrautilizació (START o fàrmacs/indicacions a iniciar).



Existeixen a més altres eines per facilitar la revisió de fàrmacs en ancians, com els criteris de Beers o els ACOVE, entre altres.
.
Sobre la base d'una selecció dels criteris STOPP-START i guies sobre el maneig de la polimedicació es tracta de proporcionar recomanacions concretes sobre els fàrmacs que més problemes de seguretat generen en els pacients ancians, de cara a facilitar la revisió de la medicació.


Font original:Infac


Resultat d'imatges de anciano infac