Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dilluns, 7 de novembre del 2016

No és necessari rasurar la zona quirúrgica per evitar infeccions

Resultat d'imatges de RASURAR HERIDA


RESUM


  • L'OMS inclou entre les directrius per evitar infeccions assegurar-se que el pacient es renti abans de la cirurgia, en canvi, no fa falta rasurar la zona intervinguda.
  • Els pacients han de dutxar-se abans d'una cirurgia, però no és necessari rasurar la zona que es va a intervenir per prevenir infeccions, segons destaquen les noves directrius de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) amb les quals es busquen reduir l'impacte dels bacteris resistents.
  • A més, l'administració d'antibiòtics ha de realitzar-se abans i durant la intervenció, no després. 


Aquesta són unes de les 29 mesures que recull el document Global Guidelines for the Prevention of Surgical Site Infection, i que es publica el The Lancet Infectious Diseases. Una vintena d'experts ha elaborat aquestes recomanacions a partir de 26 revisions recents.

Les pautes de l'OMS inclouen 13 recomanacions prequirúrgiques i 16 durant i després de la cirurgia. Van des de simples precaucions, com garantir que els pacients s'endrecin abans de la cirurgia i la millor manera perquè els equips quirúrgics es netegin les mans, a orientar sobre quan utilitzr antibiòtics, quins desinfectants emprar abans de la incisió i les sutures idònies.

No hi havia directrius internacionals basades en revisions científiques àmplies, i sí en canvi, incoherències en la interpretació de les recomanacions existents. Les noves directrius de l'OMS són vàlides per a qualsevol país.


Les directrius recomanen que els antibiòtics s'utilitzin per prevenir les infeccions abans i durant la cirurgia únicament i no després de la cirurgia, com sol fer-se. D'aquesta forma, s'intenta detenir la propagació de la resistència a l'antibioterapia.