Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dimarts, 23 d’octubre del 2018

Reial decret de prescripció infermera, aprovat al BOE

Aquest text entrarà en vigor en 24 hores per a atorgar noves funcions al col·lectiu infermer.

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) d'aquest dimarts ha publicat el reial decret de prescripció infermera, fent oficial així la norma que permetrà als professionals d'Infermeria indicar i autoritzar la dispensació de determinats medicaments en funció de protocols i guies de pràctica clínica assistencial .

En el document que aprova el BOE i que entra en vigor aquest dimecres, s'especifica que les comunitats autònomes seran els únics organismes competents per acreditar que les infermeres puguin prescriure medicaments i dispensar les vacunes recollides dins del Calendari de vacunes.



La normativa anunciada divendres passat, i que aquest dimarts veu la llum de forma oficial, recull dues modificacions principals respecte al text aprovat inicialment per les institucions i els òrgans col·legials implicats (infermers i metges).

Aquest document s'ha articulat sobre la base de la sentència del Tribunal Constitucional que ha vingut a establir que l'acreditació de professionals és competència exclusiva de les CCAA. Això implica que a l'hora d'acreditar a les infermeres com prescriptores seran les autonomies els qui emetin aquesta convalidació i no el Ministeri de Sanitat com es va estipular en un primer moment. A més, inclou un apartat en el qual s'atorga suport legal al col·lectiu infermer per administrar vacunes sense l'autorització expressa d'un metge.

Amb aquest Reial Decret de prescripció infermera es donen dos supòsits. Els uns, en els que necessitin de valoració prèvia del metge però la medicació la infermera podrà anar variant al llarg del tractament (com insulina per a diabètics o la regulació de dosi d'anticoagulants) i altres que no necessiten cap valoració anterior, com pot ser el cas de la dispensació de vacunes o el tractament de pacients amb úlceres per pressió.



ACCEDEIXI AQUÍ AL DOCUMENT COMPLET