Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dijous, 18 d’agost del 2011

Actualització i novetats en suport vital avançat (SVA)


  SUPORT VITAL AVANÇAT
Resum pràctic






Informació visualitzada en el Bloc del Dr. Hugo Tula  Salta, Argentina  Especialista en Medicina Interna


Es presenten algunes de les novetats més importants en suport vital avançat que incorporen les noves recomanacions internacionals en resucitació de 2010

Es destaquen els aspectes relacionats amb la prevenció i detecció precoç de l´aturada cardíaca intrahospitalària, la resucitació a l'hospital, el nou algorisme de suport vital avançat, les tècniques i dispositius de resucitació cardiopulmonar, les cures posresucitació, la valoració del pronòstic dels pacients que sobreviuen inicialment a l´aturada i aspectes específics relatius a la donació d'òrgans a cor aturat i la creació de centres de referència d´aturada cardíaca.

Aquestes noves recomanacions són les intervencions més eficaces i fàcils d'aprendre que poden ser recolzades pels coneixements, investigacions i experiència actuals. 

Les guies actuals en suport vital avançat recomanen alguns canvis pel que fa a les anteriors. Aquests canvis són els que anem a reflectir en el document publicat, així com els motius que han generat el canvi.No obstant això, moltes de les recomanacions formulades en les guies de l'ERC 2005 no han canviat en l'any 2010, bé perquè no s'han publicat nous estudis o perquè les noves evidències des de 2005 simplement han reforçat l'evidència ja disponible. A més, es presenta l'algorisme universal de suport vital avançat (SVA) actual.

D'una manera didàctica, es presenten els canvis en les recomanacions, diferenciats en els següents apartats:

1. Prevenció de l´aturada cardíaca (PC) intrahospitalària.
2. Resucitació a l'hospital.
3. Algorisme de SVA, simplificat.
4. Tècniques i dispositius de RCP.
5. Cures posresucitació.
6. Pronòstic. 
7. Donants a «cor aturat» i centres de referència de PC.







Recull de documents d´interès i relacionats amb la RCP






També et poden interessar: