Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

divendres, 5 d’octubre del 2018

Durada del tractament antibiòtic: es pot escurçar amb seguretat!

Actualment, disposem d’evidència científca que demostra que tractaments més curts dels tradicionalment establerts són igual d’efectius i s’associen a menys efectes indesitjables en moltes patologies. No obstant això, un cop un tractament antibiòtic s’ha iniciat, alguns metges són reticents a retirar-lo, inclús quan no hi ha una evidència clara d’infecció. En la nostra opinió perquè s’ha estès el tòpic que si aturem l’antibiòtic massa aviat augmentem les resistències bacterianes. Aquest argument no té cap base científca com veurem més endavant.

Els tractaments més curts són més segurs, més econòmics i presenten menys efectes indesitjables i risc de selecció de resistències
.

Punts clau
. La resistència als antimicrobians s’ha intensifcat en els darrers anys i s’ha convertit en una amenaça per a la salut pública.

Durant el tractament antibiòtic, la pressió de selecció de mutants resistents es produeix a partir del 3r-4t dia i s’incrementa a mesura que s’allarga la durada.

Es disposa d’evidència científca que demostra que els tractaments curts són igual d’efectius i s’associen a menys efectes indesitjables en patologies com la pneumònia de la comunitat, la pneumònia associada a ventilació mecànica, la infecció urinària, la infecció intraabdominal, l’otitis i la sinusitis.

Per manca d’evidència científca, els tractaments curts no estan indicats en les circumstàncies següents: immunosupressió, infeccions greus, infeccions quirúrgiques amb mal control de focus o infeccions protètiques, entre d’altres.


  



1 comentari:

jamesfo8376 ha dit...

You made some decent points there. I appeared on the internet for the problem and located most people will associate with with your website. online casinos